2017-11-09 10:46:56• hírek • Kocsis Zoltán

Lucescu ellen őrizné meg veretlenségét Contra

Az elbukott világbajnoki selejtezők utáni első felkészülési mérkőzésen Románia Törökországot fogadja Kolozsváron, a CFR stadionjában. A találkozó pikantériája, hogy a török kispadon Mircea Lucescu ül.

A 72 éves román edzőkolosszus a selejtezők vége előtt négy fordulóval vette át a török válogatott irányítását Fatih Terim lemondását követően, de nem tudta kivezetni csapatát a világbajnokságra. Vezetésével Hakan Calhanogluék kikaptak Ukrajnától és Izlandtól, legyőzték Horvátországot és döntetlent értek Finnországban. Ezzel a törökök Izland, Horvátország és Ukrajna mögött csak a negyedik helyen zártak csoportjukban, ahol csak Finnországot és Koszovót tudták megelőzni.

A csapat legnagyobb sztárja, a Barcelonában érdemtelenül mellőzött Arda Turan és dortmundos Nuri Sahin lemondta a válogatottságot. Lucescu feladata az, hogy olyan fiatal tehetségek köré építse fel a „félholdasok” új együttesét, mint Emre Mor (Celta Vigo), Enes Ünal (Levante), Hakan Calganoglu (Milan), Caglar Söyüncü (Freiburg), Cengiz Ünder (Roma), Oguzhan Özyakup (Besiktas).

Cosmin Contra szintén a selejtezősorozat végén vette át Románia irányítását. Vezetésével a csapat 3-1-re legyőzte a harmatgyenge Kazahsztánt és szerencsés körülmények között kiharcolt egy 1-1-es döntetlent Dániában. Ő nem rendelkezik a törökökhöz fogható szinten teljesítő fiatal tehetségekkel, csak a Gheorghe Hagi akadémiáján nevelkedett reménységekkel (Razvan Marin, Dorin Coman, Florin Tanase). A keretben ezúttal is ott van a nagykárolyi Eric Bikfalvi is, aki, reméljük, ezúttal bizonyítási lehetőséget is majd a törökök, esetleg jövő kedden a hollandok ellen.

Mindkét szakember regnálása első felkészülési mérkőzése egy út kezdete. Azé az úté, amely reményeik szerint a 2020-as Európa-bajnokságra vezet. Ennek első állomása lesz tehát csütörtök este 20.15-ös kezdettel Kolozsváron.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: